3. september - 1. oktober 2022

"RE-flower 2"

værker af  

JAN SKOVGAARD 

"RE-flower 20 (broken no. 10)", 2021. UV-print på alu-plade (Dibond), 60 x 60 cm. - SOLGT

Det er første gang, at Jan Skovgaard udstiller i galleriet. Her viser han mange helt nye værker fra de seneste 3 år - sammen med enkelte lidt ældre værker. Udstillingen er kunstnerens omfattende opfølger til en tidligere udstilling af samme navn og indeholder som denne værker udført i print på alu-plader.“Er det muligt at komme igen efter et fald? Er det muligt at blomstre igen? Spørgsmålet står et eller andet sted altid og vibrerer i Jan Skovgårds kunst.”

- Således indleder Ole Bak Jakobsen fra det webbaserede nyhedsmedie kunsten.nu sit interview med billedkunstneren Jan Skovgaard i foråret 2022. 

"RE-colour (no. 4)", 2020. UV-print på alu-plade (Dibond), 100 × 100 cm

RE-flower er en titel, der kunne have været overskriften for alle kunstnerens mange billedserier de sidste tolv-tretten år. RE-thinking, RE-vival, RE-tour, RE-break, RE-building er andre titler på værkserier. Uanset forskelligheden i titlerne og seriernes indhold kan de alle siges, at relatere til en form for genetablering af vitale strukturer. - Et forhold som spejler kunstnerens egen fortsatte fysiske og mentale kamp for at revitaliserer sit liv oven på en yderst selvdestruktiv og invaliderende hændelse i 2004. 

"Men selv om man ikke kender til Jan Skovgårds personlige historie, vil de fleste nok alligevel ane, at disse billeder er mere end bare blomsterbilleder. At der i disse i grunden nøgterne og fragmentariske opstillinger af plantemateriale ligger noget under. Noget flosset, brudt, skrøbeligt og sårbart." 

 

"RE-flower IV (no. 2)", 2012. UV-print på alu-plade (Dibond), 100 x 100 cm.

"RE-colour 4 (progres ed.)", 2012. UV-print på alu-plade (Dibond), 40 × 40 cm.

De udstillede værker skildrer på én gang et fysisk nedbrudt liv og dets genfundne værdi i nye konstruktioner af en egen poetisk styrke - æstetisk smukt arrangeret på en plan flade. 

Og som Ole Bak Jakobsen videre formulerer det:

 “ … nogle gange som mængder af småkviste eller pulveriserede plantedele. Andre gange er blomsterne afskårne eller næsten brutalt bundtet sammen, holdt på plads af vaklende stilladser af småpinde eller farvet isoleringstape – ja, masser af tape, så meget at tapen til tider indtager hovedrollen.
Derefter er disse plantearrangementer fotograferet, fritlagt og printet på (ofte store) hvide aluminiumplader.”

Læs hele Ole Bak Jensens interview med Jan Skovgaard: klik her

"RE-building (no. 4e)", 2022. UV-print på alu-plade (Dibond), 130 x 130 cm.

Udstillingen er åben 3. september - 1. oktober i galleriets normale åbningstider:

Torsdag og fredag kl. 13 - 17 samt lørdag kl. 11 - 16. - Alle er velkomne.

 

I perioder hvor der ikke vises særudstillinger, er der altid masser af god kunst i galleriet, som vi gerne viser frem - også uden for de alm. åbningstider. Ring evt. i forvejen, så du/I ikke risikerer at køre forgæves.  

Del siden